Love or Hate
V1969 by Versace női kézitáska
love     hate2016 November 21.

Alkonyat után is fussunk biztonságban! - Hasznos tanácsok a Ridikültől!

Alkonyat után is fussunk biztonságban! - Hasznos tanácsok a Ridikültől!
 
Bár a nyári futásnak is megvannak a maga veszélyei – kiszáradás, hőguta –, a téli futás mégis egy sokkal rizikósabb műfaj, és nem csak a hideg miatt.

Télen a nap későn kel és korán nyugszik, így ha normális munkarendben dolgozunk, 8 és 5 óra között, akkor sötétben ébredünk, és már sötétben jövünk el az irodából. Azaz ha kedvenc hobbinknak, a futásnak szeretnénk hódolni, azt is sötétben kell tennünk, akár reggel mennénk el egy gyors körre, akár este edzenénk egyet. Ez azonban különösen nőként rejthet magában veszélyeket. Senkit nem szeretnénk elijeszteni a téli futástól, inkább a figyelmet szeretnénk felhívni arra, hogyan lehetünk biztonságban a sötétben is.

Viseljünk láthatósági mellényt!

Igen, téli futófelszerelésünk alapdarabja legyen egy feltűnő, sárga, vastag fényvisszaverő csíkokkal ellátott láthatósági mellény. Hordhatjuk azt is, ami az autóban amúgy is kötelező kellék, de beszerezhetünk kifejezetten futók részére készített darabot is. Ez elsősorban az autósoknak és biciklistáknak segítség, különösen, ha van olyan szakasz, ahol az úton kell futnunk.

Legyen nálunk a telefonunk!

Vannak, akik szeretnek teljesen kikapcsolódni futás közben, azonban télen érdemes a kezünk ügyében tartani a telefont, hogy azonnal használhassuk, ha segítségre van szükségünk. Valószínűleg nem lesz, de megnyugtató a tudat, hogy lehetőségünk van a kommunikációra.

Szóljunk, hogy futni megyünk!

Jelezzük párunknak, szüleinknek, egy barátunknak vagy bárkinek, hogy futni megyünk, és azt is, nagyjából mennyi időre, milyen útvonalon. Ez őket is megnyugtatja, és mi is nagyobb biztonságban érezzük magunkat, ha tudjuk, tudják rólunk, hol vagyunk.

Szerezzünk futópajtást!

A legjobb megoldás az éjszakai támadások ellen, ha nem vagyunk egyedül. Beszéljük rá egy barátnőnket, hogy fussunk együtt, vagy fussunk olyan útvonalon, ahol tudjuk, mások is vannak, futnak – a legnépszerűbb helyeken sokszor rendőrök, kamerák is jelen vannak, éppen ebből az okból. Így az esetleges zaklatás, támadás esélye nagyjából nullára csökken.

Cikk forrása: http://www.ridikul.hu/2016/11/18/alkonyat-utan-is-fussunk-biztonsagban/komment

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció